WKE haakt aan na winst op Peize!

Wedstrijdverslag WKE’16 - Peize.


Emmen - 17 februari 2022

Peize tegen WKE’16 een wedstrijd die al 2 keer werd afgelast had ook zomaar nog een keer afgelast kunnen worden, echter Storm Dudley was net op tijd uit Peize vertrokken en storm Eunice nog niet gearriveerd dus kon er gevoetbald worden.

Een belangrijke wedstrijd voor WKE’16 want winst betekend aanhaken en verlies afhaken.

Zoals wel vaker het geval is bij een doordeweekse wedstrijd moest WKE’16 een behoorlijk aantal spelers missen, wat uiteraard ook weer andere spelers de kans geeft om zich te laten zien.

Zo maakte Jochem Scholten (zoon van zanger Bouke) op 15-jarige leeftijd zijn debuut in de basis elf en mocht Julius ten Doornkaat (16 jaar) plaats nemen op de bank.

Ondanks de vele afwezigen begon WKE’16 goed aan de wedstrijd tegen een fel en fysiek Peize.

Na een paar kleine mogelijkheden was het uiteindelijk de goed spelende Jozef Brink die op rechts doorbrak, naar binnen sneed en de bal verwoestend in de korte boven hoek schoot en daarmee de 0-1 op het score bord noteerde.

WKE’16 bleef de eerste helft de bovenliggende partij maar verzuimde de score uit te breiden waardoor Peize in de wedstrijd bleef.

In de 2de helft was het dan ook Peize dat aan begon te zetten en WKE’16 dat steeds verder terug zakte, was dit tactiek of de kwaliteit van Peize?

Ondanks het aanzetten van Peize kwam WKE’16 niet echt in de problemen en kreeg het zelfs nog een aantal grote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen.

Zo mikte Ferdy Poelman van dichtbij over, kopte Lorenzo Hindriks van dichtbij op de voeten van de keeper en miste de ingevallen Julius ten Doornkaat na een mooie actie van Boris Racevic een bijna niet te missen kans.

Het laatste was natuurlijk heel jammer want wat is er mooier dan scoren bij je debuut, het mocht echter niet zo zijn maar die goal die komt er nog wel.

De vreugde was dan ook groot toen de scheidsrechter ver in blessuretijd een einde maakte aan de wedstrijd en WKE’16 de uiterst belangrijke 3 punten in de bus mee naar huis nam.

Het werd dus aanhaken en dat was op de terugweg goed te merken, de sfeer in de bus zat er goed in!

Met het moraal van WKE’16 lijkt het dan ook wel goed te zitten zo vlak voor de topper tegen Valthermond.

Op naar zondag…..

Bestuur WKE’16